Muffiny kakaowe z nutellą i waniliowe z kremem kokosowym.
Nie trzeba dodawać więcej, wystarczy spróbować... :-)
Składniki: (ok 12 sztuk dużych, 18 sztuk małych muffinków)
- 180g masła
- 250g cukru
- 100ml wody gazowanej
- 2 jajka
- 300g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 cukier wanilinowy
- 30g gorzkiego kakao
- nutella
- krem kokosowy*
- 250ml śmietany kremówki
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Powoli dodawać po jednym jajku. Cały czas miksując dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier wanilinowy oraz wodę. Połowę papilotek wypełnić jasną masą i kremem kokosowym (mała łyżka ciasta na spód, krem kokosowy, duża łyżka ciasta na górę). Do reszty dodać kakao i zmiksować.
Wypełnić resztę papilotek (mała łyżka na spód, łyżka nutelli, duża łyżka na górę)
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20-25 minut.
Śmietanę ubić, przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i nałożyć na całkowicie wystudzone babeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz